banner
18 november 2018


Naar een toekomstgerichte wijkwinkelstructuur in Amstelveen

Amstelveense winkeliersverenigings-besturen zijn van harte welkom mee te praten tijdens het 'rondetafel' gesprek in het gemeentehuis van Amstelveen over het rapport van bureau Ecorys inzake mogelijke scenario's voor een toekomstgerichte wijkwinkelstructuur in Amstelveen dat zal plaatsvinden op woensdag 28 maart 2007 van 18.00 u. tot 20.30 u. kamer 139.Naar een toekomstgerichte wijkwinkelstructuur in Amstelveen

Amstelveense winkeliersverenigings-besturen zijn van harte welkom mee te praten tijdens het 'rondetafel' gesprek in het gemeentehuis van Amstelveen over het rapport van bureau Ecorys inzake mogelijke scenario's voor een toekomstgerichte wijkwinkelstructuur in Amstelveen dat zal plaatsvinden op woensdag 28 maart 2007 van 18.00 u. tot 20.30 u. kamer 139.

 


CWI Amstelland      

werkzoekenden kwartaalcijfers oktober 2006


Winkeliers schreeuwen om personeel.

Enkel vacature op etalage raam niet meer voldoende. Nood het hoogst in Amsterdam

Lees hier het artikel uit 'Het Parool' van za. 14 oktober 2006.


Amstelveense detaillist meer 'tevreden' dan landelijke collega's

Lees het desbetreffende artikel in het Amstelveens Nieuwsblad van 11 oktober 2006.


City marketing Amstelveen

lees hier het persbericht van de gemeente Amstelveen van 12 oktober 2006.


Amstelveen City marketing (suggesties?)

De gemeente Amstelveen heeft de wens om op korte en middellange termijn Amstelveen 'beter op de regionale en wereldkaart' te krijgen.

Wat zijn volgens u als Amstelveense winkelier de sterke en minder sterke 'verkooppunten' van Amstelveen? Heeft u suggesties om Amstelveen beter op de kaart te krijgen door bijvoorbeeld;

- verbetering van de bereikbaarheid per auto, fiets, OV zoals de A-9 en/of N-201

- 'aankleding' van de toegangswegen tot wijkwinkelcentra en het stadshart met bloemen/plantenbakken/vlaggen   

- meer aandacht voor kwaliteit (internationale) scholen

- residentieel karakter als groene gemeente (Thijssepark/Broersepark) in de nabijheid van het wereldbekende Amsterdam

Gaarne vernemen wij u suggesties om Amstelveen voor u en vele anderen aantrekkelijker te maken om te leven en (alledaags/niet alledaags) te shoppen.

 

Klik hier om uw suggesties in te sturen.

 


VAD maakt zich zorgen over winkelplanning in Zuid-as

Het blijkt dat Amsterdam onverwijld door gaat met het inplannen van 50.000 vierkante meter winkelgebied in de Zuid-as. De VAD voorziet daardoor het 'weglekken' van consumenten aankopen binnen een straal van zeker 10 km. Zowel het Stadshart Amstelveen als ook het winkelcentrum Gelderlandplein dienen hiervoor beducht te zijn. De VAD heeft inmiddels haar verontrusting kenbaar gemaakt aan het College van B&W van Amsterdam en aan de wethouder EZ van Amstelveen J.P.W. Groot.


Toolkit aanpak interne criminaliteit
 

Het CCV ontwikkelt een toolkit die het bedrijfsleven ondersteunt bij de aanpak van interne criminaliteit. De toolkit, speciaal opgezet voor de detailhandel, is een hulpmiddel bij sollicitatiegesprekken.
Het moet voorkomen dat ondernemers personeel aannemen dat niet integer is.
De toolkit zal naar verwacht eind september beschikbaar zijn.
De toolkit aanpak interne criminaliteit is een initiatief van het CCV en het Samenwerkingsverband Integriteit en Werk (voorheen Stichting Beroepsmoraal
en Misdaadpreventie).
Het Samenwerkingsverband heeft in de afgelopen jaren een aantal hulpmiddelen (zoals bedrijfs- en gedragscodes) ontwikkeld,
dat het bedrijfsleven kan ondersteunen bij de aanpak van interne criminaliteit.

Geïnteresseerd in meer informatie
over de aanpak interne criminaliteit
en de werking van gedragscodes?
Kijk dan in het dossier Integriteit
en werk op de CCV-site.


Amstelveense verorderning Winkeltijden (zwart op wit)

lees hier de regelgeving waaraan Amstelveense detaillisten zich dienen te houden om boetes te voorkomen.


KVO

Keurmerk Veilig Ondernemen

De overheid heeft in samenwerking met branche organisaties zoals het Hoofdbedrijfschap Detailhandel besloten tot het instellen van een keurmerkcertificaat voor die winkelgebieden waar er een integrale samenwerking plaatsvindt tussen winkeliers, politie en brandweer teneinde winkelcriminaliteit en overige calamiteiten te voorkomen.

De gemeente Amstelveen schijnt bereid te zijn om de ontwikkeling van het KVO certificaat voor winkelgebieden in Amstelveen financieel mee te ondersteunen.

Klik hier voor verdere informatie van het HBD

Klik hier om de KVO brochure te raadplegen.


VAD  Algemene Ledenvergadering

Op 11 april 2006 heeft al weer de 11de Algemene Leden Vergadering van de VAD plaatsgevonden. Door de aanwezige leden werd nog eens benadrukt hoe belangrijk het is dat Amstelveense detaillisten via een overkoepelende belangenorganisatie als de VAD overleg wordt gevoerd met de gemeente Amstelveen, KvK Amsterdam, MKB, beleggers en ontwikkelaars van winkelgebieden om hun wensen dan wel eisen naar voren te brengen omtrent ondermeer de vermindering van administratieve regelgeving (vergunningen, evenementen), verbetering van de bereikbaarheid van winkels (daar waar noodzakelijk invoering van betaald parkeren ter wering van langparkeerders), koopzondagen, opleiding en scholing van VMBO/MBO leerlingen voor het vak van detaillist etc. etc. in plaats van gefragmenteerd 'ieder voor zich' overleg waar de voornoemde organisaties onvoldoende personeel en dus tijd hebben. Vrijwel aan het einde van de vergadering bij gastheer KPMG, hield adjunct-directeur KvK Amsterdam, de heer Drs Th. Hulsebosch een inleiding over de toekomst van met name de kleinere detailhandel. De heer Hulsebosch ziet zowel bedreigingen als kansen. De grootste bedreiging wordt ondermeer gevormd door een tekort aan gebundelde inkoopkracht, toenemende filialisering van voorheen zelfstandige detaillisten (Kruidvat, Dirkx, Blokker etc.) en de toenemende opkomst van grootschaligen in de periferie van vele gemeenten in de regio Noord Holland (Zuid). Als kansen voor de kleinere detailhandel werden door hem genoemd, verdere specialisatie en verdieping in beperkt product assortiment, 'ken uw klant' oftewel durf regelmatig uw klant te vragen waar het volgens die beter kan of wat er in uw zaak ontbreekt. En... zeker niet te vergeten, streef naar maatwerk met name in de dienstverlening van uw zaak. Als voorbeeld daarvan werd besproken een huishoudelijke apparatuur en audio/video zaak in Amstelveen die ondanks de nabijheid van discounters als BCC en Mediamarkt zich door uitstekende 'after sales' dienstverlening goed staande weet te houden.


Jeugd enthousiasmeren voor het winkeliersvak? Klik voor meer informatie op onderstaande link.

Fred Foundation inspireert!

Op 21 maart 2006 vond een eerste presentatie van ervarings-deskundigen plaats over diverse beroepen op basis van het motto 'volg je hart' bij het kiezen van een beroep, in het Amstelveen College locatie Tulpenburg. De grote opkomst van 150 leerlingen met hun ouders was zeer enthousiasmerend.

Lees hier verder.


Deskundige vrijwilligers voor bestuursfuncties bij winkeliersverenigingen zijn steeds moeilijker te vinden.

Lees hier het artikel uit de Telegraaf van 14 oktober 2005

MKB Amsterdam doet te weinig voor haar (winkeliers)leden?

Lees hier het artikel uit de Telegraaf van 10 februari 2006


Wilt u digitaal uw winkelbedrijf aanprijzen binnen Amstelveen?

Bezoek de website: www.amstelveen.blog.nl


Winkelcriminaliteit

Hoe verhaalt u eenvoudig uw schade door 'voeging' als benadeelde in het strafproces tegen de dader. Bezoek (door aan te klikken) de website van: platformdetailhandel.nl


Nieuwe horecavoorzitter afd. Amstelland

Mede-eigenaar Michel Becker van café ’t Kreigertje is voorzitter geworden van Horeca Nederland, afdeling Amstelland. Naast Becker maken Edward Appelman (Uilenstede) en Sjoerd Jonker (Hotel Uithoorn) deel uit van het nieuwe bestuur.
 


MKB Winkelraad

heeft sinds kort haar eigen website met veel interessante informatie voor detaillisten.

MKB Winkelraad


AT5 geïnteresseerd in stand-punt VAD omtrent mogelijke opheffing tramlijn 5

Amsterdamse televisiezender AT5 zond afgelopen zondag 17 april 2005, binnen haar regio nieuws, het standpunt uit van de VAD omtrent het mogelijk opheffen van Tramlijn 5 vanaf 2007 en in een verdere toekomst het vervallen van lijn 51 als directe verbinding met het Centraal Station van Amsterdam.

Bekijk AT5 videoclip

Lees brief Reizigers Advies Raad waarbij de VAD zich aansluit.

Lees brief KvK Amsterdam waarbij de VAD zich aansluit.