banner
17 augustus 2018


 

 

Floor Gordon de nieuwe wethouder EZ

company%2F9VNtBa%2Fimages%2FVAD

Op de onlangs gehouden vergadering van het dagelijks bestuur van de VAD was Floor Gordon, de nieuwe wethouder van EZ, onze gast. Een bijzonder plezierige kennismaking. We hebben uitgelegd wat de VAD doet voor haar 113 leden en onze zorgen uitgesproken over een aantal ontwikkelingen.

Met name de bereikbaarheid van winkels is een grote zorg wanneer Amstelveen de komende jaren op de schop gaat. Ook de trage procesgang bij de ambtelijke organisatie, bijvoorbeeld bij het instellen van blauwe zones, hebben we nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.

 

Tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering hebben vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam de plannen voor een Amsterdams Retail platform gepresenteerd. Dit initiatief heeft tot doel om de inwoners van Amsterdam via internet bekend te maken met het aanbod van de lokale detailhandel. Het initiatief bestaat onder meer uit een professionele website waar, tegen zeer lage kosten, de detaillist zich met zijn producten en diensten professioneel presenteert. Samenwerking met een lokale organisatie zorgt dat de detaillist kan beschikken over een bezorgdienst.

De gemeente financiert voor een groot deel dit initiatief, zorgt voor een professionele presentatie van de deelnemers en zorgt voor veel bezoekers op de site.

Wij vinden dit zo'n goed initiatief dat we de wethouder hebben gevraagd te onderzoeken of een dergelijk initiatief ook in Amstelveen kan worden ontwikkeld.

 

Voorlichting.

Alle leden van de VAD worden uitgenodigd om dinsdag 25 september aanwezig te zijn in het gemeentelijk voorlichtingscentrum Inzicht aan het Stadsplein. Daar wordt uitgelegd wat er de komende jaren gaat gebeuren in Amstelveen en wat de gevolgen zijn voor de detailhandel.

Na de speciale op de detailhandel gerichte presentatie is er ruim gelegenheid om de aanwezige politici en ambtenaren vragen te stellen.

Heeft u specifieke vragen dan kunt u die nu al mailen naar het secretariaat. Wij zorgen dan dat de juiste personen aanwezig zijn om u een antwoord te geven.

 

ZET DINSDAG 25 SEPTEMBER 19.45 uur UW AGENDA EN KOM OOK!

 

PS.

De nieuwe wethouder toont een grote voortvarendheid: we ontvingen enkele dagen na onze kennismaking de schriftelijk toezegging dat de gemeente zal onderzoeken of het initiatief van de gemeente Amsterdam ook in Amstelveen kan worden geïntroduceerd.

 

 

Bezoek de website

 

 

 

De verkiezingsstrijd gaat beginnen! 

 

   

De leden van de VAD zijn van harte uitgenodigd voor het eerste grote verkiezingsdebat dat wij op dinsdag 20 februari 2018 in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland organiseren. Exclusief voor ondernemend Amstelveen.

Het debat wordt geleid door Meindert Schut, presentator BNR Nieuwsradio en ervaren dagvoorzitter. Tijdens het debat zal Meindert de lijsttrekkers van de tien deelnemende partijen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen uitdagen aan de hand van verschillende stellingen.

Programma
Het debat begint om 20.00 uur op de eerste verdieping bij de Bibliotheek Amstelland in het Stadshart. Als je wilt kan je om 19.00 uur een broodje en soep nuttigen in het Venstra Café op de begane grond in hetzelfde gebouw.
De kosten hiervoor bedragen € 15 en worden achteraf gefactureerd.

We bieden ondernemers de gelegenheid om een stelling in te dienen
Stuur een mail met jouw stelling en de naam van de lijsttrekker aan wie je deze stelling bij voorkeur zou willen voorleggen aan
 darshan@oa-amstelveen.nl. Wij zullen vooraf een selectie maken. Elke lijsttrekker krijgt de mogelijkheid om op een aantal stellingen te reageren. 

Aanmelden
Wil jij kennis maken met de lokale politiek en bij dit debat aanwezig zijn? Meld je dan aan via de button onderaan deze uitnodiging. Geef bij je aanmelding ook aan of je een broodje mee wilt eten.

 

 

 

 

 

  

Het bureau Berenschot heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen

van ondernemers die in eental gemeenten in 2016 hebben deelgenomen

aan de pilot mengvormen gefaciliteerd door de VNG waarin zij tijdelijk werden

toegestaan om een mengvorm van winkel en horeca uit te voeren.

De uitkomsten van deze pilot kunnen benut worden bij een eventuele

herziening van de Drank en Horeca Wet (DHW).

Wij raden onze VAD leden en overige detaillisten in Amstelveen dit rapport te lezen.

De conclusie kunnen wij u kort mededelen namelijk dat er draagvlak is voor de

mengvorm winkel horeca mits bescheiden van aard en niet tegen betaling.